Black-Angus

Op onze boerderij brengen we de Black Angus runderen in de lente met de koeboot naar het Ilperveld, in dit eilandenrijk met veenweiden achter de boerderij blijven de runderen tot in de herfst het weer omslaat, minimaal 150 dagen per jaar. Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is.


Elke dag varen we naar de koeien toe om te controleren of ze in orde zijn en ze een klein beetje brok te geven, zodat ze niet verwilderen. Zodra ze de boot horen staan ze ons aan de waterkant op te wachten.


In de winter zijn de runderen gehuisvest in de ruime potstal waar ze het kruidenrijke gras dat wij in de zomer uit het veld hebben gewonnen eten en op het riet uit het veld slapen, elke dag krijgen de koeien een schoon bed.


De kalveren zijn bij de geboorte licht, zodat de koe makkelijk afkalft.

Wij zijn antibiotica en kunstmest vrij, het voer is GMP+.

Het vlees van de Angus is van uitzonderlijke kwaliteit, Dit komt door de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het zo lekker maakt.

Het vlees wordt voor u gesneden en per 2 of per pond vacuum verpakt en diepgevroren, u kunt het een week in de koelkast of een jaar in de vriezer bewaren.